onsdag 29 september 2010

Rönnbärspyssel och lingonkaka

Rönnbär eller lingon, det är frågan...
Rönnbärshjärtan
Rönnbärsslingor
Lingonkaka
Lingonkaka  Ugn 200 grader
Rör ihop 225gr margarin och 2 dl strösocker.
Tillsätt 1 ägg, sedan 4,5 tsk bakpulver blandat i 6 dl vetemjöl.
"Häll" smeten i smord långpanna. Häll några dl lingon över.
Rör ihop:
Smält 100gr margarin, blanda i 3 dl havregryn, 2 dl socker och 2 tsk vaniljsocker. Fördela över lingonen.
Grädda i 15-20 minuter.

6 kommentarer:

  1. Rönnbär eller lingon...ja, det är frågan...men det fanns ju inga lingon i år, rönnbären däremot ståtade i all sin prakt och konkurrerade nästan ut övriga höstfärger. Oj vad jag njöt mellan alla måsten...det är mycket som ska hinnas med på några dar, synd att Åkerby inte fick plats i agendan...kanske nästa...eller nästa...
    Ha det, kram
    Gertie

    SvaraRadera
  2. Vi lär ju vara kvar i Åkerby. Du är välkommen! Jag kan väl inte säga så mycket - när var jag senast och hälsade på? Men det kanske också blir av någon gång om jag låter bli att byta flyg på Arlanda. Av någon anledning är det lockande att flyga vidare nuförtiden...

    SvaraRadera
  3. Är det säkert att det inte är rönnbärskaka?
    Det låg ju rönnbär på diskbänken.

    SvaraRadera
  4. Eller i kylskåpet? Eller hur det nu var...
    Man kan aldrig så noga veta!

    SvaraRadera
  5. Tack för rönnbärs-hjärtat och lingonkakan...kakan är slut men hjärtat är kvar

    SvaraRadera
  6. Sikken tur att du har hjärtat kvar! Och kakan - bara baka en ny. Det går bra med frysta lingon.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!