Rönnbär eller lingon, det är frågan... |
Rönnbärshjärtan |
Rönnbärsslingor |
Lingonkaka |
Rör ihop 225gr margarin och 2 dl strösocker.
Tillsätt 1 ägg, sedan 4,5 tsk bakpulver blandat i 6 dl vetemjöl.
"Häll" smeten i smord långpanna. Häll några dl lingon över.
Rör ihop:
Smält 100gr margarin, blanda i 3 dl havregryn, 2 dl socker och 2 tsk vaniljsocker. Fördela över lingonen.
Grädda i 15-20 minuter.
Rönnbär eller lingon...ja, det är frågan...men det fanns ju inga lingon i år, rönnbären däremot ståtade i all sin prakt och konkurrerade nästan ut övriga höstfärger. Oj vad jag njöt mellan alla måsten...det är mycket som ska hinnas med på några dar, synd att Åkerby inte fick plats i agendan...kanske nästa...eller nästa...
SvaraRaderaHa det, kram
Gertie
Vi lär ju vara kvar i Åkerby. Du är välkommen! Jag kan väl inte säga så mycket - när var jag senast och hälsade på? Men det kanske också blir av någon gång om jag låter bli att byta flyg på Arlanda. Av någon anledning är det lockande att flyga vidare nuförtiden...
SvaraRaderaÄr det säkert att det inte är rönnbärskaka?
SvaraRaderaDet låg ju rönnbär på diskbänken.
Eller i kylskåpet? Eller hur det nu var...
SvaraRaderaMan kan aldrig så noga veta!
Tack för rönnbärs-hjärtat och lingonkakan...kakan är slut men hjärtat är kvar
SvaraRaderaSikken tur att du har hjärtat kvar! Och kakan - bara baka en ny. Det går bra med frysta lingon.
SvaraRadera