söndag 12 september 2010

Det blev lingon...

Igår, lördag, var det Grön marknad i Gunnarsbyn, mannens hemtrakt. Marknaden var i Folkets hus och det var lika trångt som det var när vi var där och dansade på 70-talet... Men förutom att det var en hel massa bord med diverse grönsaker, bakverk, sylt och saft så var medelåldern mycket högre nu...

Jag hade tänkt handla dunderhonung och mjukkaka men det blidde inget. Honungen var slut innan vi kom och sista mjukkakan köpte de som stod före mig. Det blev ett mycket kort marknadsbesök. Åkte sedvanlig byasväng, bl a förbi fd skolan i Överstbyn där mannen gått de första skolåren.

Sedan hittade mannen en "ny" grusväg! En som han inte har vetat om och det vill inte säga lite... Han älskar nämligen att köra okörbara (i mitt tycke iaf) vägar för att se var han kommer. Och nu kom vi till lingonmark och lingon är bristvara nära hemma så vi passade på att plocka lite. Eller ja, iaf mannen och Eva som var med oss. Ja några bär bidrog jag med.
Tyvärr hade vi inget kaffe med oss,
men jag hade kameran i fickan och det är mycket roligare att fota än att plocka bär!
Våra förehavanden övervakades av skogstrollet.

Eftersom vägen fortsatte och vi inte behövde vända blev det inget kaffe. Stannade på Susie Q som varmt rekommenderas! Gott fika till hyfsat pris! Kungsgatan 8, fd Snusfröken, ligger nära järnvägsstationen. Köpte med en godbit hem så jag har kvar lite mer än lingon fån gårdagen.

3 kommentarer:

 1. Vet du inte om att jag är ombud av dunderhonung,Sollan har några burkar så du kan fråga henne vad hon tyckte....hon ringde direkt och ville ha mer. Ja, vart ska vi fara du, jag , hannu o hyacint ?

  SvaraRadera
 2. Hade ingen aning om att du har kontakt med Bamses farmor! Eller har du en hemlig bisyssla? :-)
  Ska genast be att få handla. Eva vill också ha, det var hon som tänkt köpa i Gunnarsbyn. Är det möjligt att få tag på några burkar till lördag när tanterna träffas?

  SvaraRadera
 3. Ang "utflyktsmål" får vi väl ta oss en funderare. Kanske din syrra vill haka på? Tror det blir en oföglömlig upplevelse!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!