söndag 15 januari 2012

Friluftsliv och dammråttor

Albert gillar som sagt att vara ute med farfar. Idag har de burit in ved, tittat till fåren i vanlig ordning och sedan fick farfar för sig att de skulle göra upp en eld och grilla korv och det var just vad de gjorde.
Albert fick en del att fundera på som t ex varför det blir en grop där det brinner.
Det resulterade i att den pedagogiska farfar (ja i alla fall just vid detta tillfälle) föreslog att de skulle ta in snö i ett glas för att se vad som händer och vet ni vad? Det blev vatten!
Fysiklektion för en fyraåring som funderar på mycket.

Mamma Sara åkte hem med tåget i fredagskväll och kom hem nästan ett dygn senare. Jag trodde det skulle bli stor sorg hos Abbe men det har gått riktigt bra. Han nöjer sig med att konstatera att han saknar henne och katterna, och så räknar han hur många nätter till han ska sova här innan han åker hem. Och nu är det bara två kvar. När jag säger att farmor kommer att bli ledsen när han åker hem tränar vi på att han ska säga: "du kommer ju snart och hälsar på!" För det gör jag, det är bara några veckor till dess. 
Men vi har en dag kvar och den ska vi ta vara på!
Albert och pappa Niclas ska nog bege sig till Nordpoolen (badhuset), något som Albert pratar mycket om. 
Jag ska vara hemma (jo jag är ledig) och ta hand om Emil. Han kanske får dammsuga för det gillar han!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag! Påminner om när min son som är 3 är med mina föräldrar som också bor på landet, han kan spendera en hel dag ute i alla väder med sin morfar, men hemma (i stan) vill han bara vara inne... men med morfar får han ju jobba på "riktigt", mata
    hönsen, plocka ved å så... kanske borde flytta?

    Tack för din kommentar på bloggen min, ska genast rätta till länkarna ;)

    SvaraRadera
  2. Gu' va' myysigt med brasa och korvgrillning i snön! Här på Åland kommer det äntligen lite snö "på riktigt" nu, så vi kanske kan hitta på något liknande så småningom. Den typen av aktivitet blir jag aldrig för gammal för :o)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!