lördag 15 januari 2011

Nu är glada julen slut slut slut...

Nu är det dags att lämna julen bakom sig, snart är den här igen...
Tänkte göra bokslut över denna jul innan jag släpper den helt.

Det var första julen vi hade alla våra barn, svärdotter och barnbarn hemma. Fullt hus i Åkerby funkade även om kylan var ett minus. Det är så typiskt att kung Bore också stannade hela tiden de var hemma (med några dagars undantag men då vräkte skräpet från himlen ner istället...).


Dottern fick nästan sova under vävstolen och ena sonen nästan bakom TVn men det gick det också. Svärdottern har nog aldrig sovit i en så knarrig säng tre veckor i följd... Tror det var en omställning med tystnaden när hon kom hem för att inte tala om oss som sov i rummet under... Emil som också sov där hördes inte alls men knarret...!! Och jag tror svårdottern blandat ihop knarret med snarkljud eftersom hon påstår att hon stördes av snarkningar både nerifrån och från sidan. Inte har då jag hört något sådant.

Albert och Emil fick förstås mycket av min tid. Emil är en härlig liten kille, för det mesta väldigt tillfreds med livet. Gillar särskilt: Mamma, de lysande ♥grynen och farmors halsband... 

Emil tränade sig på att vända från magläge och till slut gick det. Sedan provade han om och om igen..

Abbe är en "typisk" 3-åring, kan vara väldigt enerverande i sin envishet, men han är bara så härlig och go och hans kommentarer är helt oslagbara. 
Om jag sammanfattar Åkerbyjulen ur Abbeperspektiv blir det så här: 

 
"Tomten e inge bra, jag har redan fått paket, jag behöver inge mer."

Fåret Shaun med farfar, 3!
Abbe kan hjälpa till!
Alfons med Ordning och reda - pengar på fredag och Var sak har sin tid.
Städat inne - sopat och dammsugit, städat ute - skottat. fått lön förstås!

Matat fåren.
Abbe kan! Abbe har själv startat tvättmaskinen - stoppade in några små hinkar och startade... Farfar blev dessvärre inte så glad.
Sparka bowling, Pettson och Findus, lägga pussel, pärlplattor, läsa böcker, krokodilen i bilen - igen den!, julsånger, bada med djuren.. En tant och farbror som hälsade på, kommer de igen? Hej du glade, tag en spade..., Heja! på bowlingen, köttbullar hos Solveig.

När Solveig skulle bjuda på fika och skulle hälla upp mjölk till Abbe sa han bestämt NEJ! Jag ska ju fika! (då tar man inte mjölk). Solveig hämtade julmust och
frågade Är det här fika då? Abbe: Nej, det är tomtedricka.
 Och du!

Här är det lite bus med mamma på Kallax innan de går genom säkerhetskontrollen.
Men nu har de åkt. I Åkerby finns det kvar lite spår av våra gäster...

Ses i mars! Kramar!

5 kommentarer:

 1. Tycker du sammanfattade de tre veckorna väldigt bra där! Och ja, det var ganska skönt att sova i sin egen säng igen, den knarrar varken under eller vid sidan ;)

  SvaraRadera
 2. Ann-sofi Andersson15 januari, 2011 15:49

  Hoppas köttbullarna var goda och tänk att morsan än idag inte har fattat vad fika är och att tomtedricka är tomtedricka...hoppas Abbe talade om för henne vad fika är....*skratt*
  Ann-sofi

  SvaraRadera
 3. Sofi: Jag tror hon vet nu!
  Efteråt pratade han en hel del om köttbullarna och glassen som droppade som han fick hos Solbej. Och TVÅ busiga hundar...

  SvaraRadera
 4. Ack ja...vilken skillnad det kan va...här var vi fem gamla stofiler och en katt...gammal stofil även han...suck!

  SvaraRadera
 5. Tråkigt och tomt när inte barnen är hemma, även här fast vi inte har barnbarn. Vi har samma situation med vår gammelkatt Nils också. Det är lillmattes första egna katt, fortfarande pigg men jag bävar den dag som så småningom kommer.
  /Annelie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!