lördag 13 augusti 2011

Nutid

Sensommarpromenad med Abbe och Emil.

Det här är Abbes hus. Faktiskt.

När vi kom hem var Emil väldigt sugen på att bada. Kollade läget i poolen men av någon anledning fick han inte lov att bada där. Lyckan var däremot total när han fick sätta sig i vasken.


 Det är skoj att se hur mycket som händer med de små på några månader. Abbe testar hur det är att vara stor och få bestämma det mesta. Problemet är att han ju inte får bestämma för det mesta, men gudarna ska veta att han försöker. Han ska ha sista ordet i det allra mesta, han argumenterar, kommenderar och ändrar, om inte annat flyttar han en sak 1 cm bara för att få bestämma. 

Emil, som fyllt ett år i sommar, är det full sprutt på. Han vågar inte släppa taget och gå än, men det är nog inte långt borta. Han är för det mesta en väldans glad unge, i alla fall om inte mamma syns till. En riktig morsgris är han. Han följer instruktionsboken när det gäller kommunikation, han säger några ord, han härmar, han påkallar uppmärksamhet, han är bra på att dela uppmärksamhet, han - javisst ja, jag har semester och är bara FARMOR

Min första morgon här, när Abbe hade varit uppe ett tag och tyckte det var dags att farmor steg upp, kom han in och sa: "Nu får du faktiskt träna på att stiga upp".  Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag kan träna igen. Godnatt!


3 kommentarer:

 1. Det är reda med dej Marianne! Äntligen nåt att vila ögonen på såhär på kvällskvisten i Furulund. Kram på er

  SvaraRadera
 2. Helt ok att vara "bara" farmor till dessa små charmörer!

  SvaraRadera
 3. Tack för det Karin! Jag har ju varit dålig på att blogga så jag behöver uppmuntran! =) Vi ses väl snart!
  Gertie: jo det är det är verkligen helt ok, ja det är mer än så! Det är riktigt STORT!
  När bär det av till Lofoten? Ni må ha det så bra, hoppas vädret blir bra! Eller i alla fall ok. Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!