söndag 11 december 2011

Moster Evas äppelkaka

Kärt barn har många namn så kakan är säkerligen mer känd under något annat namn men till mig kom den från moster Eva.

Receptet till smeten är som till rabarberpajen jag tidigare lagt ut receptet till, ev lite mer mjöl här. Och så lägger man äpplena ovanpå smeten, rabarbern är under.

Recept:
2 äpplen, skalas 
Vispa 2 ägg och 1,5 dl socker
Rör ner 1,5-2dl vetemjöl
Häll smeten i en smord, låg och lite vid form.
Hyvla/skiva äpplena och fördela över smeten.
Strö kanel på äpplena,
hyvla margarin över hela kakan och till sist strö på pärlsocker.
175grader ca 20min.
Som vanligt så är det gott med vaniljsås till äppelkakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!