måndag 26 mars 2012

Hej och hå!

Det är några dagar sedan jag bloggade nu och hjälp vad allt är omgjort! Inget som syns i bloggen men bakom kulisserna, där inläggen skrivs och fixas, där är det helt annorlunda. Känns inte så länge sedan förra ändringen i redigerarläget men nu är allt förändrat igen. Om det är till det bättre återstår att se. Måste skola in mig ett tag innan jag kan utvärdera.

Här är lugna gatan och inte alltid så mycket att blogga om... Jobbar och jobbar, och när jag inte jobbar stickar och virkar jag. Hur kul är det att läsa om? Men lite text ska jag nu åstadkomma för den som orkar läsa.

Förra veckan åkte jag tåg till och från Gällivare. Resan dit var hur bra som helst och vistelsen i Gällivare var väldigt trevlig. Jag föreläste två timmar och när det var klart hann jag träffa en kollega som just nu provar annat jobb. Men hemresan! Den var en prövning i uthållighet. Och det var inte SJs fel... Bakom mig satt en kvinna med ploppar i öronen och nynnade/sjöng. Det lät som när jag sjunger med i sånger och inte kan texten, dvs fyller ut lite här och där. Förfärligt med andra ord. När tåget stannade för att invänta andra tåg svor hon över tåget. Men hallå! Vad är alternativet? På andra sidan gången satt en kvinna och pratade i mobilen och när täckningen bröts ropade hon bla Jag ringer sen! och jag trodde hon menade när hon kommer hem. Men inte. Så fort det var några streck på telefonen ringde hon igen och det hela började om... Flera gånger! JAG VILL INTE HÖRA ANDRAS TELEFONSAMTAL! Telefonkvinnan hade dessvärre en kompis i sätet framför mig. Där satt en kvinna som ringde flera samtal, bl a några till sin man. Hon råkade också ut för täckningsbrott och skrek då till mannen "Du hör ju inget så jag måste skrika"... Ja, kanske hon klarade samtalet trots att det inte var någon täckning... Jag försökte fokusera på att läsa men det var helt hopplöst och fullständigt omöjligt. Det var väldigt skönt att komma hem! Och jag är glad att jag inte måste stå ut med liknande ressällskap så ofta.

Så ska jag berätta att det blivit tillökning. I släkten i form av en William (syrrans barnbarn). Inspekterade honom förra söndagen. Så fin så! Och liten...

Hemma hos mig har teknikarsenalen fått tillskott. Nu är jag ägare till en iPad. Hade bestämt mig för en Samsungplatta men när jag väl skulle köpa den så var den slut och det slutade med en iPad. Det innebär ett annat system än jag är van med och jag som bara vill kunna, att lära mig hur det fungerar är inte så skoj. Testar nu funktioner och appar men så har det hänt nåt... Kameran har låst sig och inget verkar hjälpa för att få igång den. Ska prova återställa.

Så ni förstår, jag är lite upptagen.

Det är i alla fall skönt att dagarna har blivit mycket längre nu. Det är ljust när jag åker på morgonen och ljust när jag kommer hem och det var det redan innan sommartiden. Snön smälter i en väldig fart, snart är det påsk! Ha det fint så länge!   =)

3 kommentarer:

 1. Ja visst är det väl härligt att åka tåg...? Av den anledningen har jag alltid, alltid ett par hörlurar med mig. Jag avskyr att lyssna på folks diskussioner (om de inte handlar om huruvida man är smart om man har läst Blondinbellas bok två gånger!) och framförallt så avskyr jag att lyssna på när folk snorar, hostar och harklar sig i nacken på mig. Äckligt!

  Kul med paddan, hoppas nu det blir bra! Jag vet ju hur mycket du har funderat över det där och det är inte utan att jag också blir lite sugen faktiskt, en det får väl isf bli när 1. jag tjänar pengar, och 2, min nuvarande dator sällar sig till andra jaktmarker.

  Nu är det sängdags här, imorgon är det tågdags för mig igen efter att ha varit hemma sedan i torsdags. Ve och fasa. Ta hand om dig, vi hörs!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, hej och hå...det var en hel del här!
  Vad beträffar telefonpratarna så kunde du väl ha gett dem någon väl vald spydig kommentar...det skulle jag ha gjort...men jag är ju inte så fördragsam (hm).
  Och du, kul med nya tekniska pryttlar, du som är ett teknikfreak fixar väl ett nytt system lätt som en plätt :))
  Och så kameran ja??...du vet system...nånting...hört talas om detta??
  Hursomhelst, ha det gott i vårluften!

  SvaraRadera
 3. Har inte glömt, jag har spanat massor. Den som väntar på nåt gott Gertie... Plötsligt så händer det! =)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!