fredag 30 juli 2010

Minisemester i Jakobstad

15 juni åkte vi, jag och mannen, till Finland. Fick lov av dottern att vara borta hela två nätter (hon var mutad!). Vi hade rum på Hostel Lilja, en del av After Eight som ligger mycket centralt i Jakobstad. Lugnt och trivsamt ställe. De har konserter där emellanåt och då verkar det vara fullt ös av bilderna på hemsidan att döma. Vi fick sjunga själva...
Jakobstad var en mycket lugn stad trots att det var mitt i turistsäsongen men veckan efter vårt besök skulle det vara Jakobs dagar med bl a kultur och hantverk, marknad m m. Kanske en tantsemester dit nästa år?
Vi var in på en hantverksbod i Jakobstad och en stor, men vanlig, garnaffär i Karleby. Såg inget av de fina finska ullgarner som jag ser (ja ja, handlar också) ibland på marknader härhemma. På hantverksboden handlade jag ett kort som vi skickade till Emil som gjort entré till världen under natten.

En kvällspromenad blev till Aspegrens. Var där för några år sedan på dagtid, då fikade vi i trädgårdsfiket och fick sedan en visning av en äldre herre som verkligen kunde ställets historia.

Det finns väderkvarnar i Finland också! Faktiskt.

Målet med resan var Blomqvists plantskola där Börje skulle inhandla diverse "grönsaker" och en rödbladig björk till Lisa. Vi hade med oss fyra-fem träd samt några mindre gröna saker när vi åkte. Fullt i bilen! Så kan man säga.
Grodan i det gröna hälsar välkommen till Blomqvists.Tänk att de har uppkallat ett äppelträd efter min dotter!


Ordning och reda.

I stugan i bakgrunden bjöds man på kaffe med dopp.

Inte så skön att sitta på men ganska fin!

1:a kvällen gick vi till stadens gamla delar, kvarteret Skatan.

På vägen dit gick vi genom Skolparken.

2 kommentarer:

  1. synd att vi inte kunde följa med i år, men det blir säkert fler resor.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!