söndag 25 juli 2010

Lillemors Rabarberpaj

På begäran: recept på en väldigt god rabarberpaj.

Jag låter rabarberbitar ligga i en pajform tillsammans med lite potatismjöl och så förstås socker en stund innan jag sätter på smeten. Smeten nedan är beräknad till en normalstor pajform. Jag gör ofta en och en halv smet till en oval gratängform.

Smeten:
2 ägg och 1,5 dl socker vispas hårt
1,5 dl vetemjöl blandas i

Bre ut smeten över rabarbern, hyvla margarin över och strö på pärlsocker.

Grädda i 200 grader tills pajen fått fin färg.

5 kommentarer:

  1. Tack för receptet ! pratade just om den smarriga pajen.

    SvaraRadera
  2. Den e´god den!!

    SvaraRadera
  3. You're welcome! Och TACK för garnet! Tog ett tag innan jag kollade ordentligt i påsarna. Du skulle minsann tagit pengarna! Jag får väl tova några fler hjärtan o virka några fler lappar... /M

    SvaraRadera
  4. Ja, det låter bra.......gärna 17 sjalar m. kärleksknutar oxå . Skojade bara.... Varsågod och slit garnet m.hälsa, glöm inte att ge Solveig "ett nystan" i alla fall.

    SvaraRadera
  5. Oh ja! Det fanns några nystan akryl...!!! haha!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad eller två!
Det är lättare att kommentera nu, prova!